Когато сме тъжни…

 

Често има моменти, в които не ни е до усмивка! Точно обратното – тъжни сме, нищо не ни радва,

чувстваме се емоционално изтощени или скърбим за нещо или някого.

Оказва се , че тъгата също е конструктивна , ако знаем как да се справим с нея.

Сега ще изложим някои важни нещаа, случващи се , когато сме тъжни:

! Променя отрицателната ни нагласа. Когато сме тъжни не трябва да се опитваме да подтиснем емоцията, а напротив. Оставете чувството да завладее. След тази стъпка е добре да направите  някои от описаните действия:

-усамотете се;

-опишете чувствата си на хартия

– направете няколко дълбоки вдишвания и издишвания

– позвънете на приятел или близък

! Тъгата всъщност ни освобождава, обаче , колкото повече я подтискаме, толкова по- голям заложник й ставаме. Приемете я и се оставете на действието й. Не след дълго вашата усмивка ще се върне без да усетите.

! Емоционално ставаме по-силни. Когато искрено приемем както тъгата, така и щастието. Постепенно това умение ще ни направи силно адаптивни и способноста да сме напълно в настоящия момент.

Освен това е добре да знаем следните неща:

1. Не сте само вие, на когото се случват неприятни неща. Стиснете зъби  и се фокусирайте върху по- важни неща, например работа, образование и др. Така ангажирате вниманието си с полезни неща.

2.Всичко минава…Напомняйте си това и знайте, че след време няма дори да помните този момент. Това дава самоувереност.

3. По- незначително е отколкото ви се струва. Само помислете че милиони хора по света , точно в този момент, страдат от глад, война, безводие и какво ли още не. Ако се замислите ,ще осъзнаете, че сте благословени да нямате гореспоменатите страдания.

3. Много е вероятно причината за твоята тъга да не се повтори повече в твоя жизнен път. Помисли струва ли си твоите негативни емоции. Вдигни високо главата си и продължи напред към следващото предизвикателство.

4. След като преодолееш състоянието си ти ставаш по- силен. Следващия повод просто няма да ти се отрази по- никакъв начин.

 

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *