Когато се страхуваме!

Едно от най- първичните чувства е страхът. Дори и да не е ярко изразен, ние все пак изпитваме силна

тревожност…                      

Но как да се справим с това чувство и си върнем доброто настроение и чувството на спокойствие?

 

Тук ще кажем някои изпитани и доказани техники за справяне със страха:

Първо ние трябва да осъзнаем ясно , че въображаемите страхове са много по големи и ужасяващи от реалните такива. Опитайте се да се успокоите, за да разгледате от всички страни, да направите догадки според това което може да се очаква в повечето подобни случаи и това би трябвало да ви даде много по-ясен поглед върху ситуацията.

Огледайте възможната последваща реакция при всеки вариант, за да имате изграден план за действие, което само по себе си вдъхва увереност.

При възможност за нежелан и/или непоправим резултат при някои от възможните вариации дайте каквото е нужно от себе си, за да не се стига тази нежелана развръзка на ситуацията.

Ако страхът ви е относно неща, които не зависят от вас ( епидемия, пожар, земетресение, климатични лоши условия)              , постарайте се ,доколкото това е възможно,  да се подготвите. Към настоящия момент целият свят е застрашен от корона вирус- непестанно отвсякъде всеки повтарят долу-горе едно и също: спазвайте изключително висока лична хигиена. Ограничете излизането навън максимално, а ако все пак ви се налага да излизате навън (дали за да ходите на работа или нещо друго) – постарайте се да имате предпазна маска на лицето, избягвайте да докосвате повърхности и мийте ръцете си при всяка възможност.

Когато сте се подсигурили вие можете да върнете усмивката върху лицето си. Усмихвайте се  и дараявайте вашата УСМИВКА НА ВСЕКИ!                                                

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Харесайте ни!