Ден на усмивката

Отбелязваме този ден от 1999 г., през първия петък на октомври, който тази година е днес!

По този повод ще споделим няколко любопитни факта за усмивката.

Бебетата започват да се усмихват още в майчината утроба, а и веднага след раждането, докато спят. Отнема близо шест седмици тя да се появи и в будно състояние. Усмивката не се учи, тя е рефлекс.

Универсалност на усмивката. Всички друг мимики и жестове могат да имат няколко значения. Единствено усмивката означава едно-доброжелателство и щастие.

Усмивката вляе заразно на другите. Според направените изследвания, човек му е трудно да остане намръщен и се усмихва и той.

Усмивката ни прави щастливи. Дори и фалшивата усмивка стимулира отделянето на ендорфин- хормона на допрото настроение и преодоляването на стреса.

Установени са 19 вида усмивки– от учива, официална до широка искрена усмивка.

Усмивката ви се чува. Тя влияе върху интонацията ви и отсреща разбират, че се усмихвате. Затова и на места даже минават курс да се усмихват при телефонни разговори.

Усмивката се вижда от голямо разстояние. Хората разпознават усмивка от 90 метра. Така сме се приспособили, за да разпознаваме неприятелите.

Усмивката удължава животът ви. Усмихнатите хора живеят повече от сърдитите и намусени свои събратя. Това се дължи на отделянето на кортизол при усмивка.

Усмивката ви прави по красиви , отколкото гримът ви. Според изследване е установено,че над 70 % от мъжкият пол били привлечени от усмихващите се дами.

Усмивката може да ви донесе и повишение. Установено е, че вероятността да бъдете повишени е значителна, защото усмивката ви прави да изглеждате надеждни и лесни за сработване с останалите.

Помислете само- нещо, което нито ви струва финанси, нито усилия, а може да ви донесе толкова положителни неща. Освен всичко останало, отразява се и на характера ви, прави ви по достоен за доверие и приятелство. Ставате душата на компанията без проблем.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *